prensa y actualidad

 

volver

EL PUNT | Cinc-cents gironins s’uneixen per adquirir panells solars

2018-04-04 04:17:39

EL PUNT | Cinc-cents gironins s’uneixen per adquirir panells solars

En el Col·lectiu Solar s’hi han inscrit veïns i veïnes a nivell particular, empreses i administracions públiques, com ara ajuntament. Es calcula que el material arribi a finals de mes.

Una energia neta, sostenible, segura i que suposi un estalvi molt significatiu per a les economies de les famílies. Són els interessants beneficis que ofereix el Col·lectiu Solar, que a les comarques gironines ja ha assolit l’objectiu d’arribar als 500 inscrits en tres mesos. Els particulars o els ajuntaments apuntats en el projecte estan interessats en la col·locació de panells solars i, alhora, tenen el propòsit de fer una compra col·lectiva del material en un únic encàrrec. Com que és una comanda molt a l’engròs, permet que cada associat s’estalviï més d’un 40% del preu de mercat d’aquest tipus d’instal·lacions, que contribueixen a la protecció del medi ambient. El gruix principal de persones unides a aquest col·lectiu solar correspon a ciutadans de la demarcació de Girona, si bé també s’hi han apuntat veïns i administracions del Bages. La iniciativa és promoguda per Revosolar SL, una empresa dedicada a la plena integració de l’energia solar a la nostra societat. Les seves instal·lacions estan situades a la C-66, entre els municipis de Celrà i Juià, i es tracta d’una companyia amb més de quinze anys d’experiència en el sector.

 

La campanya es va iniciar a finals del 2017 i es va tancar el 31 de març, que era la data en què finalitzava el període per inscriure’s en l’actual col·lectiu. La intenció inicial era dur a terme la demanda massiva de panells solars i la seva instal·lació en 500 habitatges, empreses o edificis públics de les localitats del Ter-Gavarres, al Gironès. La primera xerrada informativa va tenir lloc el 30 de novembre de l’any passat a l’Ateneu de Celrà, i va ser organitzada per l’Ajuntament de la població i els tècnics de Col·lectiu Solar. Aquest projecte pioner al país va tenir aviat molt de ressò, ja que una llarga llista de municipis d’arreu de la demarcació i diversos de les comarques barcelonines s’hi van interessar i van programar també sessions informatives. Ha tingut tant d’èxit que dins del més de mig miler d’associats aconseguits en el període marcat de tres mesos no només s’hi inclou el col·lectiu del Ter-Gavarres, sinó també d’altres que es van formar: el de Girona, el de la Costa Brava sud, el de l’Alt Empordà, el del Moianès-Bages, el de la Vall de Llémena i el d’Olot-la Vall d’en Bas.

La força de la unió

El Col·lectiu Solar va informar el 18 de març que ja s’havia aconseguit assolir els 500 inscrits. Es va donar les gràcies a totes aquelles persones que aposten per un model de sobirania energètica i es va recordar que, encara que s’hagués arribat al mig miler d’associats, el comptador continua obert i sumant. De fet, ahir, al web www.collectiu-solar.cat, s’hi indicava que hi havia 556 inscrits (més de 470 peticions provenen de les comarques gironines i una vuitantena corresponen a una dotzena de localitats del Bages). I és que les persones interessades s’hi poden continuar apuntant, ja que s’inclouran en una llista d’espera. Aleshores, en el supòsit que es produeixin baixes d’algun dels associats en el procés de confirmació de la compra, passaran a ocupar les places que hagin quedat vacants.

Actualment, pel que fa a la demarcació de Girona, hi ha consistoris, particulars, empreses i institucions de les següents poblacions: Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Flaçà, Juià, Madremanya, Medinyà, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter, Viladasens, Banyoles, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Girona, Llagostera, Santa Coloma de Farners, Begur, Calonge, Palafrugell, Palamós, Pals, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Empuriabrava, l’Escala, l’Estartit, Figueres, Roses, Torroella de Montgrí, Vilafant, Vilamalla, Canet d’Adri, Sant Aniol de Finestres, Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, la Vall d’en Bas i Olot.

Un dels socis i gerents de Revosolar, l’enginyer holandès Sjoerd Gaastra, explica que l’experiència d’aquest mig miler de consumidors serà la millor eina de transmissió social dels beneficis econòmics i mediambientals que aporten les plaques solars. En l’àmbit privat, un equip solar per a un habitatge mitjà ha de tenir una potència d’uns 2.200 W. Una instal·lació d’aquestes característiques costaria més de 4.500 euros, i amb la compra conjunta pot sortir a l’entorn dels 2.800 euros (les plaques solars, a més, poden permetre un estalvi mensual d’uns 55 euros). Es calcula que la persona amortitzarà la inversió en només 4-6 anys. Mitjançant el web www.collectiu-solar.cat, els ciutadans interessats poden consultar si hi ha algun col·lectiu solar en marxa a la seva àrea de residència o al lloc que els és més proper.

EL PUNT | Cinc-cents gironins s’uneixen per adquirir panells solars (4 abril 2018)Enviar comentario


Comentario

Nombre

E-mail

Estoy de acuerdo con la Política de privacidad.

Autorizo la comunicación de mis datos a las empresas del Grupo para la remisión de información acerca de las actividades, servicios y soluciones empresariales.X

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, generada a partir de sus pautas de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.
Más información aquí.